Yhdistys

SLE-yhdistys ry on vuonna 2001 perustettu rekisteröity yhdistys. Yhdistyksen perusti ryhmä SLE-ihmisiä ympäri Suomen. Olimme kohdanneet toisemme netissä ja päätimme perustaa oman yhdistyksen.

Yhdistyksen tarkoituksena on koota ja levittää tietoa Systeeminen Lupus Erythematosus (SLE) -sairaudesta ja työskennellä sen hoidon, kuntoutuksen ja muiden palvelujen edistämiseksi ja kehittämiseksi sekä toimia SLE:tä sairastavien ja heidän omaistensa tukena ja yhdyselimenä sekä ajaa heidän yhteiskunnallisia etujaan.

Yhdistys on valtakunnallinen ja pyrkii saamaan jäsenistöä ympäri Suomea, jotta tiedonkulku olisi mahdollisimman kattavaa. Vaikka yhdistyksen kotipaikka on merkitty Helsinkiin, se ei tarkoita, että toimintamme olisi pääkaupunkikeskeistä.

Yhdistyksellä on tunnusmerkkinään pieni kullattu perhospinssi. Sen jokainen jäsenemme saa tervetuliaislahjana liittyessään jäseneksi.

Toimintamme tarkoitus ei kohdistu ainoastaan SLE-perhosiin vaan myös heidän läheisiinsä, vaan myös heidän läheisiinsä, koska SLE-sairaus on koko perheen sairaus ja tällöin heidänkin osuutensa sekä hyvinvointinsa on hyvin tärkeä kohde.

Tässä työssä tarvitsemme jäseniä ja vapaaehtoisia toimijoita. Mitä enemmän meitä on, sitä vahvempi olemme ryhmänä. Ota vain rohkeasti meihin yhteyttä!