(päiv. 9.10.2014)

Lupus Europe yleiskokous 2014

Lupus Europe (ent. ELEF) on Euroopan SLE-järjestöjen kattojärjestö ja siinä on jäseninä 25 SLE-järjestöä 23 Euroopan maasta. SLE-yhdistys ry edustaa Suomea Lupus Europessa. Lupus Europe järjestää vuosittain yleiskokouksen yhdessä jäsenmaassaan, tänä vuonna Suomella on kunnia saada se järjestettäväkseen. Viimeksi näin tapahtui vuonna 1997.

Kokousvuosi 2014
Vuoden 2014 kokous on järjestyksessä 25. ja sen teemana on A Better Life with Lupus/Parempaa elämää SLE:n kanssa.

Kokouksen ajankohta on pe 19. – ti 23.9.2014 ja paikkana on Hotel Haaga Helsingissä. Lauantain 20.9. kokouspäivä on avoin eli kaikki halukkaat voivat tulla koko päiväksi kuuntelemaan englanninkielisiä luentoja. Päivä on myös kokouksen virallinen avajaispäivä. Kokouksen luennoitsijoita ovat mm. Lupus Europen asiantuntijalääkäri professori Marta Mosca Pisan yliopistosta ja reumatologi Heikki Julkunen.

Kokouksen englanninkielisen ohjelman näet tästä (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Kokouskäytäntöä

Yleiskokous koostuu kolmesta eri osa-alueesta, mm. lääkäriluennoista. Jokainen jäsenmaa lähettää yleiskokoukseen edustajansa (yleensä maan kansainvälinen kontaktihenkilö), jolla on äänioikeus kokouksessa. Jäsenmaiden edustajat esittelevät vuorollaan oman järjestönsä yhden merkittävän tapahtuman edellisen vuoden aikana sekä jakavat ideoita mm. uusista tavoista verkostoitua tulevaisuudessa. Kokouksessa esitellään myös ajankohtaisia uutisia diagnoosista, taudin seurannasta ja hoitomuodoista. Lisäksi keskustellaan kansallisten vertaistukiryhmien vetämisestä.

Lupus Europesta voit lukea lisää täältä.

le-juliste2014_a4_naytto.jpg