Keskustelu

SLE?Äiti 36v11.11.2018 11:00
Heippa!

Olisiko täällä jollain vinkata hyvin SLE:n tuntevaa lääkäriä pk-seudulta?

Kävin terveystalolla reumatologilla, joka lukuisten labrojen jälkeen totesi, että "hän veikkaa, että mulla SLE jyllää ns.taustalla, mutta ei ole kunnolla puhjennut, tämänhetkinen tilanne ei ihan diagnoosiin riitä". Ja nyt tuosta ei lue mun tiedoissa mitään, eli hulluna varmaan taas työterveyshuollossa pidetään. Täydeölisen verenkuva seuraamista 2xvuosi kuitenkin suositteli työterveyshuollollekkin.

Mun historiasta sen verran, että parikymppisenä alkoi tpistuvat tulehdukset ranteissa. Ranteita on tähystetty useaan otteen, kun kortisonipiikitkään ei ole auttaneet tulehdukseen ja kipuun. Nuorempana mulla tuli aina kesäisin aurinkoihottumaa. Päänahassa on yhden lääkärin sanoin psorityyppistä ihottumaa ja sitä olen varmaan parikyt vuotta hoitanut ajoittain diprosalic-liuoksella (vissiin aika tuju kortisonipohjainen lääke). Päänsärky vaivaa käytännössä koko ajan, hierojat, fyssarit, osteopaatit ja kiropraktikot ihmetelleet, kun ei helpota. Valkosormisuus vaivaa ilmojen viiletessä. Väsyttää (olin juuri tosin unitutkimuksessa, missä paljastu hengityskatkoksia ja heräilyä niistä johtuen, dg.uniapnea, joten tällä varmaan iso merkitys). Jatkuva jano vaivaa, suu tuntuu saharalta, ja nyt lääkärin käskystä rajoitan juomisen max. 2litraan päivässä ja tämä on tuskaa.

Labroista; tumavasta-aineet on "raja-arvo", dna-natiivi oli ensin 15 (raja-arvo), ja tokassa labrassa 17 (positiivinen). Valkosolut oli nyt myös alta viitteiden (aikaisemmin on aina ollut viitteissä).

Tänään aloin miettimään mun naaman punoitusta ja kyllähän se tuohon poskiin ja nenään painottuu, mutta siitä en tajunnut edes sanoa lääkärille, koska on sen verran lievää, että peittyy meikillä, joten olen sitä aina pitänyt ihon normaalina punoituksena (?!?!).

Lopetin ehkäisyn, yksi lapsi löytyy jo, ja kovasti tämä nyt jäänyt pyörimään päähän. Diagnoosi olisi ollut helpoitus vaikkei se ehkä tässä vaiheessa mitään muuttaisi.

Niin ja äidilläni on SLE:tä epäilty, oireet alkoivat hänen ollessa 20v. Silloin diagnoosi jäi siihen, ettei ole perhosihottumaa (tämä kuulemma silloin oli ehdoton edellytys diagnoosille)

Tulipas pitkä kirjoitus. Tuntuu vain että olem ihan yksin näiden ajatusten kanssa. Tai niinhäm mä olenkin. Äitini käskee vain koittaa olla miettimättä, "on hänkin elänyt oireiden kanssa kohta 40 vuotta" ja mies ei oikein jaksaisi kuunnella tästä jauhamista vaikkei sitä suoraan ole sanonut. Työterveydessä mua taidetaan pitää vain hulluna (ainakin th pitää) ja nyt meidän ihana lääkärikin lopetti, jolta sentään sain lähetteen reumalääkärille.
Olisi työ reumalääkäri nyt edes tekstissä maininnut mahdollisen SLE:n että olisin voinut edes jatkaa siitä keskustelua työterveyslääkärin kanssa..

Re: SLE?kielo20.12.2018 23:06
Re: SLE?Äiti 36v21.12.2018 8:17